Belgyógyászat
Belgyógyászati szakrendelés

Baba fotóalbum


Elérhetőségünk

Rendelő
Szent István úti
Magán Szakambulanciák
4400, Nyíregyháza
Szent István út 8. 06-42/410-446
Kattintson a bővebb információkért

googlePR.hu - ingyenes PageRank
Belgyógyászati szakrendelés Dr. Leövey Tibor belgyógyász ..:: Nyíregyháza ::..
Belgyógyászati magánrendelés, pajzsmirigy-, cukorbetegség
Dr. Leövey Tibor belgyógyász - endokrinológus

Dr. Leövey Tibor belgyógyász - endokrinológus

Bemutatkozás


1982-ben végeztem a Debreceni Orvostudományi egyetemen, ezt követően es jelenleg is a Jósa András Kórház IV. számú belgyógyászati osztályán dolgozom. 1987-ben belgyógyászatból majd 1993-ban endokrinológiából, később diabetológiából szakvizsgáztam. A belgyógyászaton belül jelenleg is fő profilom az endokrinológia és a diabetológia.

Tevékenység


Az endokrinológia a belső elválasztású mirigyek betegségeivel foglalkozó tudomány. Nagyon gyakori betegségcsoport, ide tartoznak a pajzsmirigybetegségek, az agyalapi mirigy (hypophisis), a mellékvesék, a mellékpajzsmirigy betegségei, melyen belül leggyakrabban a pajzsmirigybetegségek fordulnak elő, elsősorban a nők körében. A pajzsmirigy működészavarai (alul vagy túlműködés) kihatnak az egész szervezetre, mivel anyagcserét befolyásoló hormon, ezért testsúlyváltozás (fogyás vagy hízás), szívpanaszok valamint fiatal nőknél terhességgel kapcsolatos problémák jelentkezhetnek, ezért nagyon fontos korai felismerésük és megfelelő kezelésük. Szerencsére általában jól kezelhető betegségről van szó, azonban mivel legtöbbször autoimmun eredetűek ezért hosszas, sokszor évekig, esetleg egész életen át tartó kezelés lehet szükséges. Nagyon fontos a rendszeres ellenőrzés.

A diabetológia (cukorbetegség) is népbetegség, a 2-es típusú diabetes mellitus részben öröklődő, részben pedig a helytelen életmóddal kapcsolatban alakul ki. Kialakulásában döntő szerepet játszik a helytelen táplálkozás, az elhízás és a mozgásszegény életmód. Jelentősége abban áll, hogy cukorbetegségben felgyorsul az érelmeszesedés folyamata, szövődményként szívbetegség, az agyi erek betegségei, vesebetegség, súlyos látásromlás, potencia problémák jelentkezhetnek. A szövődmények megelőzése szempontjából itt is nagyon fontos a korai felismerés, életmódváltás és a megfelelő gyógyszeres kezelés.

Elérhetőség


Munkahely:
Jósa András Megyei Oktató Kórház
4400 Nyíregyháza Szent István u. 68.

Magánrendelés:
Szent István úti Szakambulanciák
4400 Nyíregyháza Szent István u. 8.
Hétfő: 17 órától előzetes bejelentkezés alapján fogadom kedves betegeimet.

Telefonszám:
06-70-641-5408

 
Dr. Losonczi és Társa Bt. Minden jog fenntartva